Facts

Historie

Moderne tennis opstod i Storbritannien i 1870'erne, oprindeligt kaldet lawn tennis (plænetennis), da det blev spillet på græs. I dag spilles typisk på grus eller hardcourt, men enkelte turneringer holder fast ved at spille på græs.

Pointsystem

En almindelig tennis kamp spilles bedst ud af 3 sæt. Den person der først vinder 2 sæt har vundet kampen. For at vinde et sæt skal man først vinde 6 partier. Dog skal man vinde sættet med 2 overskydende partier, hvilket vil sige at hvis stillingen er 6-5 skal man vinde et parti til, så stillingen bliver 7-5. Så har man vundet sættet. Hvis begge spillere har vundet 6 partier, spilles der tiebreak, for at afgøre sættet.
For at vinde et parti, skal man vinde 4 point. Igen skal man vinde med 2 overskydene point for at vinde partiet. I partierne, tæller man 15-30-40 og derefter fordel ude og hjemme.

Turneringer

Blandt de mest kendte tennisturninger er Wimbledon, French Open, US Open og Australian Open og disse fire turneringer er kendt som Grand Slam-turneringer og er de mest prestigefyldte turneringer - dog med Wibledon som den mest prestigefyldte turnering af de 4. En god Masterturnering med store navne tæt på Danmark er "Am Rothenbaum" (www.dtb-tennis.de/AmRothenbaum/)i Hamborg i maj måned. Her har både Federer og Nadal spillet.
Den største landskampturnering for hold hedder Davis Cup (for mænd) og Federation Cup (for kvinder).

Tennis Facts

- information fra Wikipedia
Tennis er et indendørs og udendørs boldspil med strengede ketsjere, hvor man slår bolden frem og tilbage over et net på tværs af en rektangulær bane. Bolden skal returneres direkte eller efter 1 hop på jorden.
Det spilles single hos begge køn (én mod én), double hos begge køn (to mod to) eller mixed double (en mand og en kvinde per hold).
I dag er tennis en af verdens mest udbredte sportsgrene med nogle af de bedst betalte idrætsudøvere. Sporten var blandt en olympisk disciplin fra 1896 frem til 1924, og returnerede til programmet i 1988.